Eindelijk een vrij man

Eens was hij de gevreesde spitsenpartner van Gianluca Vialli. De trots van Sampdoria. Eens won hij titels. Hij stond op het veld toen ons Sneeuwvlokje de beslissende vrije trap binnenkogelde in de Champions League-finale. Nu is hij werkloos. Het geld bleef tot een maand geleden echter maar binnenstromen, met veel dank aan Inter-voorzitter Massimo Moratti.

kzegi1250336587

Het is niet dat er geen werk voor hem is. AS Roma wilde hem hebben, Zenit Sint Petersburg zag in hem de ideale opvolger van Dick Advocaat en hij was zelfs nog in beeld bij CSKA Moskou, om de boel daar uit het slop te trekken. De beste man ging echter op geen enkele aanbieding in, en bekijkt de voetbalwereld van de zijlijn.

Roberto Mancini was tot voor kort de werkloze kostenpost van Inter Milan. Hij krijgt braaf zijn salaris doorbetaald tot de uiteindelijke contractdatum, omdat de nerazzurri te weinig financiële daadkracht hadden om zijn afkoopsom te betalen toen ze hem ontsloegen. Het is een opmerkelijk gegeven dat hij daarmee op de zesde plaats stond van best betaalde trainers ter wereld. Zes miljoen euro per jaar, dankjewel. Mancini kan rustig gaan rentenieren als hij wil.

roberto_mancini_501472a

Zou hij Inter hiermee een grote poot uitgedraaid hebben? Het lijkt erop, aangezien op 30 oktober werd besloten om het contract op te zeggen na overleg tussen beide partijen. Mancini is officieel weer een vrij man, en Inter is een salarislast kwijt. Op naar de volgende miskoop van de Milanese club. Op naar de volgende club van deze grande allenatore.

About Gino van Montfort

Gino is hoofdredacteur en mede-oprichter van Catenaccio. Hij is al van kinds af aan voor Feyenoord, maar laat in zijn artikelen vooral een merkwaardige interesse zien in clubs, spelers en verhalen uit Zuid-Amerika. Oh, en nu Feyenoord het wat minder doet, hoor je hem vooral over zijn andere grote liefde: Real Madrid. Volg Gino op Twitter | Meer artikelen van Gino