Kuijt, wegwezen! Wij willen Huntelaar!

Dirk Kuijt, geweldige aanvaller (maar geen echte spits). Vaste waarde bij Liverpool, werkt voor twee, valt aan, verdedigt, en werkt werkt werkt! Die Dirk Kuijt is momenteel dé centrumspits bij Oranje en daar zijn de bezoekers van Catenaccio helemaal niet blij mee. Want die zien volgens de poll op deze site, veel liever Klaas-Jan Huntelaar in de spits.

kuijt

Dirk Kuijt, de nummer 9 van Nederland

Jeweetwel, Klaas-Jantje, het kleine, schattige doch bijdehante jongetje (ondanks dat hij al 27 is). Lui ogend mannetje, laat het elftal niet beter voetballen, verdedigt amper mee en wacht de hele wedstrijd op zijn kansjes. Werd te licht bevonden voor Real Madrid en bij Milan zit hij óf op de bank, óf scoort ie niet. Die Klaas-Jan Huntelaar zien de bezoekers van Catenaccio liever in de spits van ons nationale team.

Sinds Van The Man niet meer voor het Nederlands elftal uitkomt is de positie in de punt betwist. Zijn gedoodverfde opvolger leek The Hunter. Hij deed van Nistelrooy immers al een beetje vergeten, zowel bij Madrid als Nederland, met zijn indrukwekkende doelpuntengemiddelde in de spaarzame wedstrijden die hij mocht spelen. Huntelaar is een echte killer, iemand die altijd op de juiste plek staat, net als van Nistelrooy. Is hij het type spits dat Nederland nodig heeft? Van Marwijk denkt van niet.

huntelaar

Dat Dirk Kuijt niet de juiste keuze is, daar zijn de bezoekers van Catenaccio het over eens. Na Huntelaar (57% ziet hem als de ideale spits voor het Nederlands elftal) krijgt ook van Persie (17%) de voorkeur, al is het nipt boven Kuijt (15%). Breekijzer en targetman Vennegoor of Hesselink en Danny Koevermans tellen niet echt mee, met beiden slechts twee stemmen.

About Thomas Boeschoten

Thomas is uitgever van Catenaccio. Volg Thomas op Twitter | Meer artikelen van Thomas