De trots van Ricky Hatton

Een bezoekje aan het enige echte stadion van Manchester is iets waar veel mensen aan voorbij gaan. Zij zoeken liever de glitter en glamour van Old Trafford, dat ver buiten het centrum gesitueerd is. De andere club van Manchester, en de populairste club binnen de stad, is echter zeker de moeite waard. Dit blijkt onder andere uit de prijs voor beste rondleiding die recent gewonnen werd.

man_city_11_569679

Architectonisch zit het stadion erg mooi in elkaar en eenieder die binnen heeft gestaan, zal beamen dat de vormen van de tribunes erg mooi zijn. Overal in het stadion is er goed zicht op het prachtige, in cirkelvormen gemaaide veld. Wat wel opvalt, zijn de zogenaamde skyboxen.

Je zou een toonbeeld van luxe verwachten, zeker met de overname door het consortium uit Abu Dhabi, maar wat je in deze boxen vindt, zijn je alledaagse huis-, tuin- en keukenmeubels, met een gootsteen, televisie (geen plasma of flatscreen!) en toilet. Daarnaast heb je natuurlijk op de tribune een paar comfortabele zitjes, die de karigheid van de skybox enigszins compenseren. Toch is dit alles een duur grapje, voor minimaal 25.000 pond per seizoen.

Misschien ligt het aan het drinken en de versnaperingen, want de drank is gratis en de gasten krijgen ieder een vijfgangendiner voorafgaand aan een thuisduel. Tijdens de wedstrijd zijn er dan nog luxueuze hapjes, al dan niet uit de frituur. Het gerucht gaat dat Ricky Hatton, professioneel bokser en wereldberoemd in Engeland, aardig op gewicht blijft tijdens een wedstrijd van City, mede dankzij deze overdaad aan calorieën.
memorial
Wanneer men na een trip naar de kleedkamers en het veld eenmaal weer buiten is, wordt aangeraden om ook nog even om het stadion heen te lopen, om zo de Memorial Garden te bezoeken. De Garden is een klein stukje gras in een hoek aan de buitenkant van het stadion. Hier kunnen verstokte City-fans een deel van hun as uit laten strooien, om zo voor eeuwig verbonden te blijven met hun voetballiefde. Ook Marc-Vivien Foé, de Kameroenees die in 2003 overleed, heeft er een plekje gekregen. De hemelsblauwe mozaïek die centraal op het grasveldje prijkt, is afkomstig van het vroegere onderkomen, Maine Road. Nog verder uit de geschiedenis van City komen de gewelfde stenen, deze zijn van Hyde Road Hotel, de plek waar de club werd opgericht. Veel historie op zo’n klein stukje grond.

Daarna kan men zich naar hartenlust uitleven in de fanshop, die altijd wel leuke aanbiedingen heeft, vooral van merchandise uit vorige seizoenen. Voor de fans van retroshirts is er een complete wand ingericht met klassieke tenues.

Een bezoekje aan het City of Manchester-stadion geeft een kijkje in de keuken bij een van de meest intrigerende clubs van het land, gezien recente ontwikkelingen. Mis dit niet als je in de omgeving van Manchester bent.

About Gino van Montfort

Gino is hoofdredacteur en mede-oprichter van Catenaccio. Hij is al van kinds af aan voor Feyenoord, maar laat in zijn artikelen vooral een merkwaardige interesse zien in clubs, spelers en verhalen uit Zuid-Amerika. Oh, en nu Feyenoord het wat minder doet, hoor je hem vooral over zijn andere grote liefde: Real Madrid. Volg Gino op Twitter | Meer artikelen van Gino