De stille wraak van een getergde coach

VfL Wolfsburg maakte afgelopen zaterdag gehakt van rekordmeister Bayern München. De Wölfe overklasten de huidige kampioen van Duitsland op alle mogelijke fronten en de 5-1 einduitslag was een prima weerspiegeling van de kansen. Het mooiste doelpunt kwam ongetwijfeld van Braziliaan Grafite, die met zijn hakballetje de gehele Bayern-defensie te kijk zette. Het mooiste moment kwam echter vlak voor tijd.

magath_zeigt_468x345

Manager Felix Magath van Wolfsburg riep de toorn van Bayern-spelers, -staf en –supporters over zich af door enkele minuten voor tijd zijn keeper Benaglio te wisselen, om zo het machtsvertoon extra glans bij te zetten. Het thuispubliek kon zijn lach niet op. Mark van Bommel, aanvoerder van Bayern München, kon de actie echter niet waarderen. Hij noemde de actie van zijn voormalige trainer “respectloos.”

Ikzelf kon er de humor wel van inzien. Het Bayern-management had Magath namelijk twee jaar eerder op een onbehoorlijke manier buitengezet, nadat hij bij FC Hollywood twee titels op rij had gewonnen en zich zonder veel moeite had gekwalificeerd voor de volgende ronde in de Champions League. Akkoord, ze stonden vierde in de Bundesliga, met weinig uitzicht op verbetering, maar het door Magath opgebouwde krediet moest toch ergens voor kunnen dienen? Nee, niet bij de prominente bestuursleden van Bayern. Magath voelde zich hierdoor gekrenkt in zijn eer en was vastbesloten om het ongelijk van zijn superieuren te bewijzen bij het relatief kleine VfL Wolfsburg.

Het in de zomer van 2007 gestarte project liep bijzonder goed, met als forse beloning de vijfde stek in het afgelopen seizoen. Dit seizoen overtreft Wolfsburg zelfs zijn stoutste dromen, omdat het nu zelfs op een gedeelde eerste plaats terug te vinden is. En Bayern? Dat is vierde. Wraak kan soms heel zoet zijn.

Kijk hier de samenvatting van Wolfsburg – Bayern

About Gino van Montfort

Gino is hoofdredacteur en mede-oprichter van Catenaccio. Hij is al van kinds af aan voor Feyenoord, maar laat in zijn artikelen vooral een merkwaardige interesse zien in clubs, spelers en verhalen uit Zuid-Amerika. Oh, en nu Feyenoord het wat minder doet, hoor je hem vooral over zijn andere grote liefde: Real Madrid. Volg Gino op Twitter | Meer artikelen van Gino