De schoonheid van Arsènal

Nog erger dan verlies, is niet hebben (kunnen) laten zien over welke mogelijkheden jij zelf én je team beschikken. Dat geldt ook voor je favoriete voetballers en ploegen. Respect voor puur op resultaat behaalde zege’s, waardering voor het effectief ontregelen van de opponent en zelfs een applausje voor het optimaal uitbuiten des tegenstanders fouten. En ja, het gaat uiteindelijk om de winst. Want wat heb je aan de schoonheidsprijs?

arsenewenger

Nou, in vele gevallen eeuwige roem én in elk geval de onverholen bewondering. Arsenal etaleerde dit weekend weer eens hogeschoolvoetbal. Fabregas, Van Persie, de bijna vergeten Rosický cum suis weefden spelpatronen van een oogverblindende schoonheid. De spindoctor van dit wonderbaarlijke web is Arsène Wenger, wiens grootste verdienste volgens VI-columnist Michel van Egmond de drooglegging van Arsenal is. Mooi gevonden en ongetwijfeld een tour de force, maar Wengers veruit belangrijkste palmares is toch het uitgebreide arsenaal aan schoonheidsprijzen.

Hij schonk de voetbalwereld Bergkamp, Pires, Ljungberg, Wiltord, Kanu, Henry, Hleb, ja zelfs Vieira. Nu weer Arshavin en bovenvernoemde raspaardjes. Vreemd genoeg zadelde hij ons ook op met voetbalgedrochten als Keown, Luhzny en Senderos. Lelijke eendjes in de smakelijke bijt. Wij verdenken Arsène ervan dat hij doelbewust deze Neanderthalers liet opdraven om het contrast te accentueren en om zijn primadonna’s ertoe te dwingen al hun talenten tentoon te spreiden. Alles omwille van de spelschoonheid; de prijs die je behaalt, maar ook betaalt voor het bewonderenswaardig consequent weigeren concessies te doen ten faveure van het resultaat. Of is Thomas Vermaelen de voorbode van een ander Arsènal? Beelden niet gezien? Ziet en geniet.

Dit artikel is afkomstig van onze partner voetblah.nl.

About Mazuro