De nieuwe Diego is opgestaan

De best spelende ploeg in Spanje is geen Barcelona, noch komt deze uit Madrid. Het Andalusische Sevilla heeft deze eer te pakken. Door de aanvallende formatie van trainer Manolo Jiménez kunnen backs mee opkomen, zijn vleugelaanvallers gevaarlijk en staat er een spitsenduo om u tegen te zeggen. Door eveneens veel te roteren met spelers, blijft de groep gefocust en hongerig. Één van die spelers is Diego Perotti, de 21-jarige linksbuiten uit Argentinië.

diegoperotti_235184

Het grote publiek moet hem dit seizoen ontdekt hebben, het duiveltje aan de linkerkant. Diego was echter al eerder geregeld in de basis te vinden. In februari 2009 maakte hij zijn debuut voor de hoofdmacht van Sevilla, en vanaf dat moment stond hij vrijwel onafgebroken in de basis. Vrijwel, omdat Manolo Jiménez er zoals gezegd een rotatiesysteem op nahoudt, wat betekent dat een andere beloftevolle linksbuiten, Diego Capel, ook zijn minuten kan maken. Nu Capel echter gestagneerd is in zijn ontwikkeling, en Perotti als een komeet omhoog geschoten is, krijgt Diego aanzienlijk meer basisplaatsen toebedeeld.

Dit leidde onder andere tot een oproep van die andere Diego, bondscoach Maradona. Perotti werd bij de Argentijnse selectie gehaald voor de oefeninterland in en tegen Spanje, doordat zijn beoogde eerste keuze, Jonas Gutierrez, noodgedwongen af moest haken met een blessure. Natuurlijk had Pluisje zijn pupil al langer in de gaten, want Perotti is een van de vele talentvolle Argentijnen die uit de jeugdopleiding van Boca Juniors komt. Deze club werd door Perotti overigens al op vroege leeftijd verlaten, voor een kans om zijn talent bij een wat minder prestigieuze club te ontwikkelen. Via deze club, Deportivo Morón, kwam hij bij Sevilla terecht. Hij trof daar drie land- en generatiegenoten aan, waarvan Lautaro Acosta en Federico Fazio nu bij de hoofdmacht zitten. Uiteindelijk is Diego tot nu toe de talentvolste gebleken.

Dat de ster van Perotti rijzende is, moge duidelijk zijn uit de ontsnappingsclausule die Sevilla heeft opgenomen in een sterk verbeterd contract van de Argentijn. Een geïnteresseerde club moet bereid zijn 24 miljoen euro over te maken, wil er überhaupt gepraat kunnen worden over een mogelijke transfer. Geruchten gaan dat Real Madrid de vleugelspeler al nauwlettend in de gaten houdt. Die geruchten worden alleen maar gevoed als Kaká zich een fan van je spel noemt. Zou het zijn omdat hij door Perotti vernederd werd in de topper die Sevilla met 2-1 won?

About Gino van Montfort

Gino is hoofdredacteur en mede-oprichter van Catenaccio. Hij is al van kinds af aan voor Feyenoord, maar laat in zijn artikelen vooral een merkwaardige interesse zien in clubs, spelers en verhalen uit Zuid-Amerika. Oh, en nu Feyenoord het wat minder doet, hoor je hem vooral over zijn andere grote liefde: Real Madrid. Volg Gino op Twitter | Meer artikelen van Gino