De muur van San Mamés

Real Madrid verloor gisteravond van Athletic Bilbao. Het verlies kan wel eens grote gevolgen hebben voor de titelaspiraties van de Koninklijke, want FC Barcelona liet er geen misverstand over bestaan, thuis tegen Sevilla. Barcelona kreeg wat het wilde, Real Madrid kan zich enkel beklagen over het feit dat het niet scoorde. 1263682096_extras_noticia_foton_6_0

Het veldspel van Real was prima, de combinaties waren vloeiend en er waren legio kansen, maar soms heb je van die dagen dat alles tegenzit. Benzema en Cristiano Ronaldo kunnen erover meepraten. Was het niet de paal, dan was het wel Bilbao-doelman Iraizoz, voor deze avond omgedoopt tot de “Muur van San Mamés”. Iraizoz liet zien dat hij voor een avond best door kan gaan als beste keeper van Spanje, want met een aantal miraculeuze reddingen hield hij zijn doel schoon. Als supporter werd je er moedeloos van.

In Barcelona was het de gehele avond eenrichtingsverkeer. Sevilla had in de eerste helft geen enkel schot op doel weten te plaatsen, en kwam in de tweede helft knullig op achterstand door een eigen doelpunt van ex-Ajacied Julien Escudé. Daarna begon de Barça-trein te functioneren en volgde er een duidelijke 4-0 overwinning, met soms oogstrelende combinaties. Messi werd bovendien de jongste speler van Barcelona ooit die de kaap van 100 doelpunten weet te verschalken.

Inmiddels is het gat met Barcelona al vijf punten, en moet Real oppassen dat het plek twee niet verliest aan Valencia, dat tot dusver aan een uitstekend seizoen bezig is. Volgende week mag Real op bezoek bij Deportivo in Riazor, terwijl Barcelona naar Gijón trekt voor het uitduel tegen Sporting. Kijk niet vreemd op als het gat volgende week acht punten bedraagt.

Klik hier voor de mooiste actie van de avond

About Gino van Montfort

Gino is hoofdredacteur en mede-oprichter van Catenaccio. Hij is al van kinds af aan voor Feyenoord, maar laat in zijn artikelen vooral een merkwaardige interesse zien in clubs, spelers en verhalen uit Zuid-Amerika. Oh, en nu Feyenoord het wat minder doet, hoor je hem vooral over zijn andere grote liefde: Real Madrid. Volg Gino op Twitter | Meer artikelen van Gino