De Champions League-voorbeschouwing

champions_leagueVanavond zijn er twee duels te noteren in de Champions League. De eerste, en meest interessante, is het duel tussen VfB Stuttgart en titelhouder FC Barcelona. Het tweede duel is tussen Olympiakos Piraeus en het verrassende Girondins de Bordeaux. Simon, verstokt Barcelona-supporter, discussieert mee over de verwachtingen van deze avond.

Als eerste, wat is er te verwachten van Stuttgart – Barcelona?

Simon: “Ik denk dat een nulletje of drie niet zo’n gekke voorspelling is, maar ik heb wel geen flauw idee hoe sterk dit Stuttgart zal zijn, geloof dat ze in het weekend met 1-5 wonnen?

Dat klopt. Cacau scoorde 4 keer.
“Ja, als Hleb er zin in heeft kan het wat worden, maar evengoed heeft hij weer aan de wodka gezeten.”

Hleb heeft er inderdaad een handje van om zich gedesoriënteerd en lethargisch over het veld te bewegen, of moeten we zeggen strompelen. Zo was het bij Barcelona het geval. Ook in Stuttgart heeft hij van die Stein Huysegems-dagen, de ene een vette negen, de andere een bedroevende vier.
“Nou, bij Barça was het bedroevende vieren all over the place. Vette negens? Nooit wat van gemerkt. Ja, in de derde helft misschien.”
Als hij weer eens negen wodka bestelde… voor zichzelf..
“Precies.”

Wat verwacht je van het spelbeeld? Eenrichtingsverkeer of een gelijkopgaand duel dat opengebroken wordt door de ‘blaugrana’?
“Geen van beide. Stuttgart zal er toch vol voor moeten gaan voor het thuispubliek. Het wordt een typische Barcelona-wedstrijd. Veel balbezit voor de uitploeg, en dan de opening zoeken. Bij een 0-1 of 0-2 gaan ze dan de boel kapotcounteren. Een snel goaltje en de overwinning is wel binnen voor Barcelona.”

Over naar de andere wedstrijd van vanavond. Olympiakos, met het fanatieke publiek, tegen de Franse kampioen Bordeaux. Jij hebt de Grieken twee keer in actie gezien tegen Standard. Wat is er van die ploeg te verwachten?
“Een team met veel enthousiasme, dat uiteindelijk wel te weinig wapens heeft om een team als Bordeaux uit te schakelen. Maar, wie weet. Ze werden thuis grotendeels gedomineerd door Standard, maar op het einde wisten ze wel te winnen. Ook tegen AZ was het niet veel soeps, maar ook daar wonnen ze alsnog aan het einde.”
Je zou ze het Sporting van Griekenland kunnen noemen..
“Inderdaad, goede vergelijking.”

En Bordeaux?
“Die hebben de laatste weken een vormdipje. Ze hebben hun voorsprong in eigen land wat laten slinken. Misschien dat Olympiakos daardoor bloed ruikt. “

Op wie moeten we letten vanavond?
“Luciano Galletti (Olympiakos), dat was de gevaarlijkste man tegen Standard. Verder heeft de thuisploeg vooral van die spelers, die meekunnen in een goed draaiend elftal, zoals Enzo Maresca (ex-Sevilla). Bordeaux heeft natuurlijk twee opperhelden, Yoann Gourcuff en Fernando Cavenaghi. Cavenaghi loopt meer dan één op twee, en Gourcuff heeft Zidane-achtige kwaliteiten. Die heeft met zijn goal tegen PSG een van de mooiste goals van het decennium afgeleverd. Milan is dwaas geweest om hem te laten gaan voor vijftien miljoen euro.”

Ik vind zelf Wendel van Bordeaux indruk maken. Hij is sterk aan de bal, en heeft een dreigende voorzet, maar kan ook prima naar binnen trekken. Het is geen Messi natuurlijk, maar het is de moeite om hem in de gaten te houden. Een laatbloeiertje, met zijn 27 jaar.

Wat worden de uitslagen?
“Stuttgart – Barcelona 0-2. Olympiakos – Bordeaux 1-1. Wat is dat trouwens met de NOS, die zenden geen Champions League uit?!”
Nee, die doen liever verslag van de tien kilometer schaatsen.
“Mag ik even lachen? Wat een farce!”

About Gino van Montfort

Gino is hoofdredacteur en mede-oprichter van Catenaccio. Hij is al van kinds af aan voor Feyenoord, maar laat in zijn artikelen vooral een merkwaardige interesse zien in clubs, spelers en verhalen uit Zuid-Amerika. Oh, en nu Feyenoord het wat minder doet, hoor je hem vooral over zijn andere grote liefde: Real Madrid. Volg Gino op Twitter | Meer artikelen van Gino