De Champions League-voorbeschouwing: Woensdag

In deze rubriek vind je zoals je van ons gewend bent een voorbeschouwing op het Champions League-voetbal. Simon, verstokt Barcelona-supporter, discussieert mee over de verwachtingen van de avond. Dit gebeurt met af en toe een grapje, maar ook hier en daar een serieuze noot. Lees mee en laat je eigen voorspellingen weten!

wl545g

Deze woensdag staan er twee krakers op het programma in de Champions League. De eerste is het duel tussen de sterren van Real Madrid en de dappere strijders van Olympique Lyon. Het tweede duel gaat tussen het Manchester United van Edwin van der Sar en de Italiaanse grootmacht AC Milan, van Clarence Seedorf.
Real moet winnen om kans te blijven houden op de finale in eigen stadion. Wat verwacht jij van de Merengues?

“Een team dat een duidelijk statement zal willen maken. Na al die teleurstellingen in de CL de afgelopen jaren moet Real kost wat kost bewijzen dat het terug bij de elite van Europa behoort, en dat betekent voor hun dit jaar zoveel als de finale halen en die voor eigen publiek ook winnen.”

Ik vrees ervoor dat de druk om te winnen groter is dan het rationele verstand, en men daardoor bij Real overhaaste beslissingen gaat maken. Sommige spelers zullen hier niet mee overweg kunnen, en anderen (bijvoorbeeld Ronaldo) zullen wellicht gefrustreerd worden. Kunnen ze het volgens jou wel aan?

“Ik ben geneigd te denken van wel. Kijk, de leiders van het elftal hebben allemaal ervaring in het winnen op grote momenten. Ronaldo won de CL al met Man Utd, Kaka deed hetzelfde met Milan. Sergio Ramos en Raul Albiol wonnen het EK met Spanje. En Higuain, die zowiezo al in bloedvorm is, bewees de afgelopen jaren een ‘clutch-performer’ te zijn.”

Maar Higuain heeft in zijn voorgaande seizoenen bij Real ook nog nooit beslissend kunnen zijn in de Champions League..

“Dat klopt, maar hij was de voorgaande seizoenen dan ook niet de onbetwiste aanvalsleider. Dit jaar is hij dat voor het eerst wel, en ik verwacht dat hij ook in de CL zal bewijzen dat dit een terechte keuze is van Pellegrini.”

Ramos, Ronaldo en Arbeloa riepen om de steun van het publiek in hun interviews, gaat dat een factor zijn? Moet dat Lyon afschrikken?

“Lyon ging dit seizoen al winnen bij Liverpool, dus wat nou afschrikken? Als Real voorbij de Fransen wil raken zullen de spelers het op de mat moeten doen, niet met de hulp van het publiek.”

Duidelijk. Michel Bastos doet niet mee bij Lyon, andere twijfelgevallen zijn Lisandro en Aly Cissokho. Waar gaan we bij Lyon op moeten letten buiten deze drie?

“Cesar Delgado! Ik vond deze flegmatieke Argentijn zonder twijfel de beste man in de heenwedstrijd. Heerlijke voetballer, en een gesel voor zowat elke verdediging. Verder neem ik aan dat Lyon waarschijnlijk op de counter zal rekenen, dus het wordt ook uitkijken naar de pijlsnelle Gomis (mits Lisandro niet fit raakt).”

De tweede wedstrijd is een weerzien tussen oude Ajax-maatjes. Seedorf tegen Van Der Sar. Milan moet een 2-3 nederlaag zien weg te poetsen, iets dat op Old Trafford onmogelijk lijkt. Wat gaat de beslissende factor zijn?

“Het eerste doelpunt. Als Milan erin slaagt op voorsprong te komen, dan blijft de hoop op een stunt overeind. Maar als Man Utd ze meteen bij de keel kan grijpen en dat kan omzetten in een goal, dan vrees ik het ergste voor Seedorf en co.”

Rooney is twijfelachtig, al lijkt hij de wedstrijd wel te halen. Zou Flamini nog een appeltje met hem te schillen hebben?

“Heb ik een opstootje gemist in de heenwedstrijd?”

Hij komt van Arsenal hè..

“Ach, dat zou weinig mogen betekenen toch?”

De sentimenten zullen wel wat bekoeld zijn inderdaad. Hoe denk jij over de magie van Ronaldinho? Engeland ligt hem niet zo in uitwedstrijden geloof ik..

“Waarom geloof je dat? Zijn de wedstrijden met Barcelona tegen Chelsea al vergeten?”

Hmm.. dan zit ik mis. Ik dacht dat hij bij Chelsea juist slecht speelde. Andere vraag dan. Wie gaat de man van de wedstrijd worden aldaar?

“Dat is een lastige. Als Rooney speelt wordt het hem waarschijnlijk, letterlijk elke bal die hij raakt de afgelopen weken gaat lijkt erin te gaan. Als ik iemand van Milan moet noemen dan ga ik voor Nesta. Hij zal een flinke kluif hebben aan Rooney, en als Milan wil stunten dan zal het moeten beginnen met te zorgen dat het geen tegengoals krijgt.”

Tot slot, de uitslagen?

“Real Madrid 3-1 Olympique Lyon
Manchester United 2-1 AC Milan”

Wat is jouw voorspelling? Laat het hieronder weten!

About Gino van Montfort

Gino is hoofdredacteur en mede-oprichter van Catenaccio. Hij is al van kinds af aan voor Feyenoord, maar laat in zijn artikelen vooral een merkwaardige interesse zien in clubs, spelers en verhalen uit Zuid-Amerika. Oh, en nu Feyenoord het wat minder doet, hoor je hem vooral over zijn andere grote liefde: Real Madrid. Volg Gino op Twitter | Meer artikelen van Gino