De Champions League-voorbeschouwing: Woensdag

In deze rubriek vind je zoals je van ons gewend bent een voorbeschouwing op het Champions League-voetbal. Simon, verstokt Barcelona-supporter, discussieert mee over de verwachtingen van de avond. Dit gebeurt met af en toe een grapje, maar ook hier en daar een serieuze noot. Lees mee en laat je eigen voorspellingen weten!

wl545g

Deze woensdag hebben we weer twee duels in de Champions League. De eerste is het duel tussen twee ploegen van het mooie voetbal, de Catalaanse grootmacht FC Barcelona en de Engelse jonge honden van Arsenal. Het tweede duel is tussen het Inter Milan van Wesley Sneijder en het CSKA van Keisuke Honda.


De twee best voetballende ploegen van Europa staan tegen elkaar volgens velen. Wat verwacht jij van het spelbeeld?

“Ik verwacht toch wel een redelijk open wedstrijd, ook al is het slechts de heenwedstrijd. Arsenal speelt minder defensief dan de meeste Engelse teams en kiest meestal resoluut voor de aanval, net zoals Barça. Ik denk dat Arsenal furieus zal starten en dat het tempo vooral in de eerste helft erg hoog zal liggen, en we geen gebrek aan doelkansen zullen zien.”

Liggen daar niet de kansen voor dit Barcelona, keihard op de omschakeling Arsenal eruit counteren?

“Zeer zeker, dat deed Arsenal vorig jaar tegen ManUtd ook een beetje de das om. Ze willen aanvallen, maar hun defensie laat bij momenten wel eens een steekje vallen en daardoor geven ze hun tegenstander meer ruimte dan ze zelf willen. Als Barça die ruimte kan benutten dan krijgt Arsenal het zeer moeilijk.”

Hoe zit het met Zlatan, gaat hij weer scoren?

“Haha, je zou denken van wel natuurlijk, de laatste wedstrijden lijkt hij de weg naar het net weer iets makkelijker te kunnen vinden.”

Het zal toch van hem moeten komen vrees ik, Messi oogt wat vermoeid de laatste wedstrijden..

“Nou het wordt een beetje afwachten wat de opstelling wordt natuurlijk. Toch denk ik niet dat Messi veel last zal hebben van vermoeidheid. Dit weekend speelde hij minder dan één helft in Mallorca en heeft ondertussen weer 4 dagen kunnen rusten. En met Xavi terug uit blessure denk ik dat Barça het dus niet alleen van Zlatan zal moeten hebben.”

Bij Arsenal lijkt Cesc Fabregas niet mee te doen, hoe groot zou dat verlies zijn?

“Toen Arsenal zonder hem moest aantreden tegen Porto dacht ik dat het hun spel zou beïnvloeden, maar daar bleek uiteindelijk weinig van te kloppen. Arsenal blijft dus een erg gevaarlijk elftal, met of zonder Cesc.”

Dan de andere wedstrijd. Inter heeft een relatief makkelijke opponent met CSKA, vind je niet?

“Nee dat vind ik niet. Dit is de kwartfinale van de Champions League, daar raak je niet zomaar. CSKA bleek voor Sevilla twee keer een zware dobber, en won eerder al op het veld van Man Utd. Verder had Inter in de groepsfase al de nodige moeite met Rubin Kazan en Dinamo Kiev, dus ik denk niet dat ze een stug spelend elftal als CSKA mogen onderschatten. Maar natuurlijk is Inter wel favoriet, zeker als ze het niveau halen van de terugwedstrijd tegen Chelsea.”

Aan welke speler gaan we in dat duel het meeste plezier beleven?

Tsja, waarom niet Honda? Die kent een uitstekende start van zijn carrière bij CSKA en wist zelfs al een aantal keer te scoren. Ik ben zeer benieuwd wat hij kan brengen tegen een echte Europese topper.”

Tot slot, de uitslagen?

“Arsenal – Barcelona 2-2

Inter – CSKA 1-0”

Wat is jouw voorspelling? Laat het hieronder weten!

About Gino van Montfort

Gino is hoofdredacteur en mede-oprichter van Catenaccio. Hij is al van kinds af aan voor Feyenoord, maar laat in zijn artikelen vooral een merkwaardige interesse zien in clubs, spelers en verhalen uit Zuid-Amerika. Oh, en nu Feyenoord het wat minder doet, hoor je hem vooral over zijn andere grote liefde: Real Madrid. Volg Gino op Twitter | Meer artikelen van Gino