De Champions League-voorbeschouwing: Woensdag

In deze rubriek vind je zoals je van ons gewend bent een voorbeschouwing op het Champions League-voetbal. Simon, verstokt Barcelona-supporter, discussieert mee over de verwachtingen van de avond. Dit gebeurt met af en toe een grapje, maar ook hier en daar een serieuze noot. Lees mee en laat je eigen voorspellingen weten!

wl545g

Deze woensdag hebben we weer twee duels in de Champions League. De eerste is het duel tussen de Catalaanse grootmacht FC Barcelona en de underdogs van VfB Stuttgart. Het tweede duel gaat tussen het Bordeaux van Laurent Blanc en de Grieken van Olympiakos.

Barcelona speelde de afgelopen weken allerminst overtuigend, maar won afgelopen zondag toch ruim van Valencia met 3-0. Kunnen ze die stijgende lijn vasthouden?
“Ik zie niet echt een stijgende lijn, het spelniveau is al een tijdje vrij matig en daar was ook zondag weinig verbetering aan te merken, ondanks het mooie resultaat..”
Messi was wel weer onnavolgbaar..
“Klopt. Hij sleept het team er door in de moeilijke momenten, zoals tegen Almeria en Valencia. Maar daar ligt ook het gevaar! “Het loopt niet maar Messi lost het wel op”, zo mogen ze niet gaan denken. Het zijn de anderen die hun niveau op moeten krikken en zorgen dat Messi niet alles alleen moet doen.”
Wie speelt er bijvoorbeeld onder zijn niveau volgens jou?
“De belangrijkste is Xavi. Hij kan puur op klasse nog wel een wedstrijd beslissen, met een geniale assist zoals tegen Malaga. Maar er zit teveel afval in zijn spel de laatste weken en dat heeft een enorme invloed op het team. De motor loopt niet meer vlot en dat heeft invloed op andere spelers. Iniesta gaat dan bijgevolg ook overdrijven in zijn acties en lijdt meer balverlies dan normaal. Ook Pedro zit in een mindere vorm, en Zlatan is veel minder efficiënt dan in het begin van het seizoen.”

Maar hij scoorde juist tegen Stuttgart weer eens. Het lijkt wel alsof hij slecht moet spelen om belangrijke goals te maken. Je kunt er bijna donder op zeggen dat hij het morgen weer doet..
“Klopt, dat lijkt zijn werkwijze dit seizoen. Slecht spelen, en dan uit het niets de winning goal scoren. Als hij effectief met zijn kansen kan omgaan, dan is het voor elke club een waardevolle spits, daar zal niemand aan twijfelen. En daarom was hij bij Inter ook zo geliefd denk ik..”
Stuttgart dan. Kunnen die potten breken in Nou Camp?
“Het zijn Duitsers. Je kunt en mag er nooit vanuit gaan dat je ze zomaar zal kloppen.”
Ach kom op, er zit toch niemand in dat team dat echt gevaarlijk kan zijn? En met die clown van een Lehmann op doel, is elke hoge bal een hachelijk moment voor de meegereisde supporters.
“Ik ga ervan uit dat Hleb iets zal willen bewijzen tegenover de club en de fans waar hij vorig seizoen voor speelde. Verder heb je nog Cacau die in bloedvorm verkeert. Een Pogrebnyak, een Kuzmanovic.. Stuttgart heeft genoeg wapens om op zijn minst een aantal kansen bij elkaar te voetballen, en dan weet je nooit wat er kan gebeuren.”
Je noemt nu enkel aanvallende spelers. Ik denk dat de slag op het middenveld gewonnen moet worden door Stuttgart, om echt kans te maken om door te gaan. Verwacht dus maar een Duits blok op het middenveld, om Xavi en Iniesta het voetballen onmogelijk te maken..
“Ik denk niet dat daar de sleutel ligt voor Stuttgart, Xavi en Iniesta zullen altijd hun spelletje spelen, wat de tegenstander ook probeert. Ik denk dat ze vooral de toevoer naar de aanvallers moeten proberen dichthouden, de passing in de diepte afsnijden en daarna snel overschakelen.”
Een kleine blik op de andere wedstrijd dan. Bordeaux moet dit thuis gewoon afmaken.
“Akkoord.”

Jij voorziet hier geen problemen voor de Fransen?
“Tenzij ze een collectieve offday hebben, of met erg veel pech te maken krijgen, zie ik geen enkele reden waarom ze zich zorgen zouden moeten maken over Olympiakos. Die werden zelfs door Standard in Luik vrij simpel opzij gezet.”

Tot slot, de uitslagen?
“Barcelona-Stuttgart 3-0
Bordeaux-Olympiakos 3-0”

Wat is jouw voorspelling? Laat het hieronder weten!

About Gino van Montfort

Gino is hoofdredacteur en mede-oprichter van Catenaccio. Hij is al van kinds af aan voor Feyenoord, maar laat in zijn artikelen vooral een merkwaardige interesse zien in clubs, spelers en verhalen uit Zuid-Amerika. Oh, en nu Feyenoord het wat minder doet, hoor je hem vooral over zijn andere grote liefde: Real Madrid. Volg Gino op Twitter | Meer artikelen van Gino