De Catenaccio stelling van de week (update)

Catenaccio is de voetbalkrant waar we dieper ingaan op gebeurtenissen en personen in de voetbalwereld. In de meeste artikelen wordt dit gedaan met behulp van de mening van de schrijver. In dit artikel werkt dat echter anders, jouw mening staat namelijk centraal! Elke week leveren wij een stelling waar je op de website op kan reageren. Vorige week ging de stelling over Arjen Robben, en de meningen liepen zoals gewoonlijk uiteen. Als je wilt weten wat de stelling van deze week is moet je nog even verder lezen!

vitesse-nec_1227697b

Voordat we de nieuwe stelling aan jullie voorleggen, blikken we nog even terug op de stelling van vorige week en de reacties die binnenstroomden. De stelling luidde:

De Nederlandse medische staf heeft onverantwoordelijk gehandeld met Arjen Robben zijn blessure.

Er kwamen mooie discussies op gang waarin vaak werd gewezen naar de hoofdrolspeler, Arjen Robben, want volgens velen van jullie was het namelijk ook deels zijn eigen schuld. Robben wilde te graag waardoor hij volgens jullie nog niet helemaal fit weer begonnen was. Anderen zeiden juist weer dat als je een hamstringblessure hebt, je het echt wel voelt en dus geeneens wedstrijden kunt spelen.

Een andere interessante mening was dat wij Nederlanders de hoofdschuldige waren. Wij legden namelijk te veel druk op Robben en de medische staf, waardoor Robben te snel weer wilde spelen. Een toernooi als een WK maak je maar eens in de vier jaar mee, en als je dan een reële kans op de titel hebt, kun je onder druk van de media en het landsbelang wel eens iets forceren.

Ook kwam het idee vaak langs dat de KNVB en/of Robben het salaris voor een groot gedeelte moesten overnemen. Dat zou namelijk recht doen aan de schade die de KNVB bij Robben heeft veroorzaakt. Bayern München is de dupe van het “moeten” uitlenen van een speler, die ze zwaar geblesseerd terugkrijgen. Dit terwijl de club zijn salaris betaalt, dus zou een financiële compensatie volgens sommigen op zijn plaats zijn.

Genoeg teruggeblikt, het is tijd voor een nieuwe stelling! Deze week hoorde wij een journalist uit Estland ons vertellen dat NEC zich alvast rijk kon rekenen. Miljardair Roman Abramovich, eigenaar van Chelsea en grootaandeelhouder van CSKA Moskou, zou namelijk NEC willen kopen. Later kwam ze daar deels op terug, de Estse wist namelijk niet zeker of het NEC was, het kon dan ook best een andere club zijn.

Dat bleek gisteren toen we hoorde dat Vitesse namelijk de gegadigde is om te worden overgenomen, niet door Abramovich maar door een investeringsgroep. De Arnhemse club, die al een tijd in financiële moeilijkheden zit, zou deze week best wel eens een nieuw succesvol tijdperk in kunnen gaan als alles rond komt. Deze geruchten werden nog maar eens verder versterkt toen de leiding van Vitesse niet wilde reageren op dit nieuws.

De stelling van deze week luidt:

Vitesse doet er goed aan om niet in zee te gaan met de investeringsgroep.

Geef je mening hieronder!

Update: Vitesse is officieel overgenomen, Catenaccio zal later deze middag of morgen een uitgebreid artikel hierover publiceren.

About Jasper