Daar gaat het superseizoen van Arsenal!

Het was een doodgewone zaterdagavond in november. De nationale competities lagen even een weekje stil voor de laatste beslissende interlands en een handjevol oefeninterlands. Het Nederlands elftal speelde in Italië tegen de Azzuri en ondanks het gemis van enkele vaste krachten als Robben en Sneijder ging het duel gewoon door. Bert had in deze wedstrijd rijkelijk kunnen experimenteren maar om gezichtsverlies te voorkomen stelde hij toch een in onze ogen sterk elftal op.

van-persie-1Het was een sober duel tussen twee elftallen die niet zo goed wisten wat ze nou precies moesten doen. Het eerste kwartier kende dan ook één hoogtepunt of beter gezegd dieptepunt. Georgio Chiellini zette een tackle in op de bal, maar raakte Robin van Persie op een ongelukkige wijze. In eerste instantie dacht heel Nederland “Vuile klote Italiaan”, maar na het bekijken van de beelden was het inderdaad gewoon een tackle om de bal. Wellicht een harde tackle, maar wel eentje die fair was.

Van Persie stortte ter aarde en bleef met ontiegelijk veel pijn liggen. Hij greep direct naar de enkel en wist dat het fout was.

Na een kort bezoek aan het ziekenhuis leek het allemaal wel mee te vallen. Het zou gaan om een ingescheurde enkelband en daar staat een week of zes voor. Geen poespas, gewoon een beetje tape er om heen knallen en klaar is Kees. Om zijn herstel proces te versnellen reisde van Persie af naar Servië om daar geholpen te worden door de wonderdokter Mariana Kovacevic. Die injecteert sporters met cellen uit een paardenplacenta en het schijnt dat dit goed werkt. Zo herstelde Marko Pantelic wonderbaarlijk snel van zijn blessure na een kort bezoek aan deze kruidendokter. Het heeft wel iets weg van een slechte horrorfilm. Van Persie via sluipweggetjes in Servië op bezoek bij een lugubere arts die experimenten uitvoert op mensen via het injecteren van dierencellen.

van-persie-2

Eenmaal terug uit Servië en na het slinken van het vocht in de enkel, blijkt nu dat van Persie niet één ingescheurde enkelband heeft maar drie compleet afgescheurde enkelbanden heeft. Zo is in één klap het super seizoen van Robin van Persie naar de klote. De spits was namelijk bij zijn club Arsenal bezig aan het beste seizoen uit zijn carrière. Door een ingenieuze zet van Wenger, door van Persie in de spits te posteren draaide het elftal van Wenger stukken beter dan voorheen. Van Persie bleek ineens ballen bij zich te kunnen houden, anderen beter te laten spelen en zelf ook een behoorlijk aantal doelpunten maakte.

Mocht alles goed gaan voor Robin en zijn blessure, dan zal hij op zijn vroegst in maart zijn rentree maken. Mocht het herstel echter niet voorspoedig verlopen en krijgt Robin te maken met een terugslag, dan zou het zo maar kunnen dat van Persie het WK zou missen. Nou lekker dan voor Oranje. Dat zal toch wel het laatste geweest zijn dat de KNVB gewild zou hebben.

Natuurlijk kan je nu achteraf zeggen dat zo iets in elke wedstrijd had kunnen gebeuren. Ook in het shirt van Arsenal had van Persie een rotschop kunnen krijgen en hiermee alles afscheuren. Dat is echter niet het geval. Van Persie is geblesseerd geraakt in een wedstrijd, die helemaal nergens om ging. Het was een nietszeggend potje, dat alleen maar goed was om de pot van de KNVB te spekken. Wat hebben nu geleerd uit Italië? Dat we tegen een veredeld B-elftal van de Italianen best 0-0 kunnen spelen of dat we niet eens in staat zijn om tegen zo’n elftal te scoren? Lekker WK wordt dat dan. Nee KNVB, dit soort wedstrijden gaan nergens over en op dit moment is het enige dat Oranje aan de wedstrijd tegen Italië over heeft gehouden is een geblesseerde Robin van Persie. Nu zowel Arsenal als de fans een prachtige speler moeten missen is het enige dat wij als echte voetbal fans kunnen zeggen:

KNVB, jullie worden bedankt!

About Len