D-Day voor Rusland en andere krakers

Zaterdag om 17:00 stroomt heel Rusland naar de huiskamers. De nationale trots, geleid door onze Guus Hiddink, neemt het namelijk op tegen Duitsland; het duel van het jaar. Een overwinning van Rusland betekent een voorsprong van een punt op Duitsland en bijna zeker de kwalificatie voor het WK. Een knappe prestatie natuurlijk, maar eigenlijk hadden we weinig anders van het Rusland van onze Guus verwacht.

Hiddink juicht uitbundig na een doelpunt

Hiddink juicht uitbundig na een doelpunt

Rusland is namelijk heel goed bezig de laatste tijd. Sinds het EK van afgelopen jaar heeft de ploeg veel indruk gemaakt met prachtig positiespel en grote individuele klasse. Daarnaast maakte de ploeg grote stappen door het vertrek van enkele spelers naar het buitenland. De onvermoeibare linksback Yuri Zhirkov staat tegenwoordig namelijk onder contract bij Chelsea, waar hij nog niet aan spelen toekwam door een blessure, spelmaker Andrey Arshavin is binnen korte tijd een dragende speler geworden bij Arsenal, terwijl Roman Pavlyuchenko juist niet meer aan de bak komt bij stadsgenoot Tottenham.

Arshavin is ook in Engeland een nachtmerrie voor verdedigers

Arshavin is ook in Engeland een nachtmerrie voor verdedigers

Daar ligt Hiddink echter niet wakker van. Met de opgebloeide Kerzhakov heeft hij namelijk een prima tweede keuze, terwijl de lange Pogrebnyak van VFB Stuttgart, ook nog een optie is. Kortom: Rusland is meer dan klaar voor de Duitsers. Onze Oosterburen hebben dan ook een grote angst voor de Russen. Zo liet Duitsland niets aan het toeval over. Het hotel, de weg en het eten, alles werd van te voren verkend door de knechten van Joachim Löw. Ook het Russische kunstgras is nog een potentieel struikelblok. Hoewel, puur op voetballende kwaliteiten heeft Duitsland het ook al lastig genoeg. Ik zie het loshangende Duitse elftal namelijk echt niet winnen van een Russische voetbalmachine.
Andere krakers:

Groep 1:
Portugal-Hongarije:
Bondscoach Erwin Koeman heeft met zijn Hongarije nog steeds uitzicht op het WK. Een overwinning op Portugal levert de Hongaren zelfs hele goede papieren op. Bij een nederlaag is het voor de Hongaren echter afgelopen.
Denemarken-Zweden: Op het EK van 2004 gooiden deze twee Scandinavische landen het op een akkoordje, waardoor Italië uitgeschakeld werd. De kans dat beiden ploegen opnieuw durven te gokken op een gelijkspel is klein, al zou Denemarken wel belang hebben bij een gelijkspel.
Stand aan kop: 1. Denemarken (18 punten), 2. Zweden (15), 3. Portugal (13), 4. Hongarije (13).

Groep 2:
Griekenland-Letland:
In Griekenland is sinds het EK van 2004 heel weinig meer goed gegaan. Toch is dit jaar eindelijk weer kans op plaatsing. Dan moet er thuis wel eerst gewonnen worden van Letland, dat dolgraag ook eens op een WK wil staan.Stand aan kop: 1. Zwitserland (17 punten), 2. Griekenland (14), 3. Letland (14), 4. Israël (12).

Groep 3:
Slowakije-Slovenië:
Door het afgetakelde Tsjechië en het falende Polen ligt voor Slowakije en Slovenië de weg naar het WK open. De Slowaken zijn zelfs al zeker van plaatsing bij een gelijkspel, terwijl de Slovenen er alles aan zullen doen om Noord-Ierland voor te blijven in de strijd om de tweede plaats.
Stand aan kop: 1. Slowakije (19), 2. Slovenië (14), 3. Noord-Ierland (14), 4. Tsjechië (12), 5. Polen (11).

Groep 5:
België-Turkije:
Terwijl België al uitgeschakeld is, maar zich onder Advocaat toch zal willen bewijzen, vecht Turkije voor zijn laatste kans. Puntverlies tegen België maakt namelijk een eind aan de Turkse ambities.
Stand aan kop: 1. Spanje (24), 2. Bosnië-Herzegovina (16), 3. Turkije (12).

Groep 8:
Ierland-Italië:
De Ieren zullen Italië moeten bewijzen dat het kan spoken in Dublin. Met een overwinning houden de Ieren namelijk druk op de eerste positie van Italië, al is een nederlaag ook niet onoverkomelijk.
Stand in groep 8: 1. Italië (20 punten), 2. Ierland (16), 3. Bulgarije (11).

About Pieter Zwart

Pieter is naast eindredacteur bij Catenaccio ook bureauredacteur bij Voetbal International. Hij is al vanaf het begin betrokken bij Catenaccio. Pieter richt zich vooral op financiële en tactische analyses, maar schrijft ook andere onderzoeksartikelen. Volg Pieter op Twitter | Meer artikelen van Pieter