Calciopoli UPDATE: 3 Serie B-wedstrijden omgekocht!

Via een tipgever is bij ons het bericht binnengekomen dat de Serie B-wedstrijd Vicenza – Crotone ook omgekocht is. Deze wordt morgenavond, 23 maart, gespeeld.

moggi-tutte-le-intercettazioni

De tipgever vertelt:

Op die wedstrijd is na 17:00-18:00 uur ineens heel veel ingezet op een gelijkspel, waardoor bij veel bookmakers de wedstrijd er al uit is gehaald, en bij de rest de noteringen zijn gekelderd. Op Betfair is er inmiddels 28.000 euro op de wedstrijd ingezet, waarvan 28.000 op een gelijkspel. Ter vergelijking: andere wedstrijden in de Serie B voor morgen hebben op het moment nog totale inzetten van onder de 1000 euro.

Lees de feiten hieronder!

De feiten

Op onderstaande afbeeldingen is duidelijk te zien hoe de markt zich heeft gedragen ten opzichte van deze wedstrijd.

fix1

Het gelijke spel is favoriet bij de gokkers, met bijna alle 32.000 euro ingezet op deze wedstrijd. Ter vergelijking, zoals eerder gezegd, op een normaal duel in de Serie B is nog geen 1000 euro ingezet. Zie daarvoor de afbeelding hieronder.

empolimantovamatchfix

En als laatste de conclusie dat het weer een 1-1 gaat worden. Verreweg het meeste is namelijk ingezet op de correcte score van 1-1, zoals hieronder te zien is.

fix2

Dit is allemaal deel van grotere schandalen die de ronde doen in Italië. Onze tipgever gaf namelijk ook nog Frosinone – Modena als potentieel omkoopduel, ook op het gelijke spel. CAS, FIFA, Italië, doe hier wat aan!

UPDATE 12:00: Inmiddels zijn er zeer verdachte signalen waar te nemen bij zowel Frosinone – Modena als ook Gallipoli – Triestina. De eerste wordt waarschijnlijk een gelijkspel, de tweede winst voor Triestina. Triest is inderdaad het juiste woord hier.

UPDATE: 19:12: Inmiddels zijn de markten voor alle drie de duels de grens van 200.000 euro overschreden. Dit zelfs met uitschieters tot 500.000 euro en meer. De andere Serie B-duels van vanavond staan op een inzet van 10.000 tot 20.000 euro, om even aan te geven wat voor verschil er is op de markt. Zoals hieronder ook gezegd wordt, is het een kwestie van vraag en aanbod, maar het geeft aan waar de markt het grootst is, waar het meeste vraag naar is en indirect ook welke uitkomst het meest waarschijnlijk is. We wachten de uitslagen van deze duels, die allemaal om 20:45 uur beginnen, in spanning af.

About Gino van Montfort

Gino is hoofdredacteur en mede-oprichter van Catenaccio. Hij is al van kinds af aan voor Feyenoord, maar laat in zijn artikelen vooral een merkwaardige interesse zien in clubs, spelers en verhalen uit Zuid-Amerika. Oh, en nu Feyenoord het wat minder doet, hoor je hem vooral over zijn andere grote liefde: Real Madrid. Volg Gino op Twitter | Meer artikelen van Gino