Calciopoli reloaded: geruchten over Piacenza – Vicenza & Cagliari – Udinese

Het kan zijn dat de wedstrijd Piacenza – Vicenza van vandaag in de Serie B ook gefixt is. 1-1 zou de uitslag moeten worden. Er staat op Betfair 116.000 euro op het gelijke spel, van de 123.000 euro die totaal op de markt is geplaatst.

Leuk om te zien of het ook gaat kloppen.

Update: De eindstand is  1-1 geworden. Piacenza scoorde in de eerste helft de 1-0, Vicenza scoorde in de tweede helft tegen. Precies hetzelfde spelbeeld als bij Chievo – Catania.

Vicenza heeft al een verleden met match fixing, doordat ze betrokken waren bij het Totonero-schandaal in 1986. Piacenza stond eerder dit jaar onder verdenking.

Twee clubs die eveneens gestraft werden in het hierboven genoemde Totonero-schandaal, Cagliari en Udinese, zijn morgen van plan om ook een gelijkspel te maken. Hier is nog niet bijster veel op ingezet, maar de grotere wedkantoren hebben de wedstrijd al verwijderd. Udinese was eveneens betrokken bij “Calciopoli“, doordat de club transferprijzen verhoogde.

About Gino van Montfort

Gino is hoofdredacteur en mede-oprichter van Catenaccio. Hij is al van kinds af aan voor Feyenoord, maar laat in zijn artikelen vooral een merkwaardige interesse zien in clubs, spelers en verhalen uit Zuid-Amerika. Oh, en nu Feyenoord het wat minder doet, hoor je hem vooral over zijn andere grote liefde: Real Madrid. Volg Gino op Twitter | Meer artikelen van Gino