Calciopoli reloaded: Fixes van dit weekend

We houden van die Italianen. Op de een of andere manier houden ze zich altijd wel aan hun afspraken. Bologna – Catania werd inderdaad 1-1, de beoogde uitslag die op voorhand al vaststond, zoals wij eerder berichtten. Daarnaast was er een tweede wedstrijd die opzichtig afgesproken was, namelijk Udinese – Bari. Inderdaad, die twee ploegen die vorige week ook al bij een fix betrokken zouden zijn. Bekijk hier de beelden!

 calciopoli

Het spelverloop bij Bologna – Catania liet er geen twijfel over bestaan. Di Vaio scoorde een redelijk snelle 1-0 voor de thuisploeg, waarna het eenrichtingsverkeer was richting het doel van Bologna. In de tweede helft was de verdediging van Bologna even opzichtig ‘op vakantie’, waarna Maxi Lopez geheel vrij de 1-1 mocht aantekenen. Vanaf dat moment was het voor beide ploegen rondtikken geblazen. Een zucht rolde van de tribunes toen het nieuws binnenkwam dat Napoli 2-0 maakte tegen Atalanta, dit betekende namelijk dat Bologna niet meer kon degraderen uit de Serie A. De gastheren beloonden hun bezoekers door zich in het vervolg van de wedstrijd niet meer in te spannen. De laatste tien minuten hadden net zo goed niet gespeeld kunnen worden.

In Udine was het iets gezelliger. Beide teams ontliepen elkaar niet veel. De wedstrijd kende hetzelfde scenario als de vorige wedstrijd van Udinese, op Sardinië. Bari kwam voor, daarna maakte Udinese twee snelle goals. In de tweede helft werd er ook drie keer gescoord, maar niet voordat Paulo Barreto (Bari) opzichtig een penalty miste. De gelijkmaker van Sergio Almirón viel in de 93e minuut, ook op een moment waarop de verdediging van de thuisploeg met hun hoofd bij andere zaken zat.

Ondertussen is Lazio ook veilig, zij wonnen met 1-2 bij Livorno, in een wedstrijd die aardig gelijkopgaand was, totdat aanvoerder Cristiano Lucarelli uitviel bij de thuisploeg.

Zodoende staan de degradanten in Italië vast, en is het wachten of er volgende week nog afgesproken uitslagen zijn.
De vier sleutelduels in de Serie A zijn Siena – Inter, Chievo – AS Roma, Atalanta – Palermo en Sampdoria – Napoli. De rest van de wedstrijden heeft nul waarde voor de eindstand. Let vooral op het wedgedrag bij Catania – Genoa en Cagliari – Bologna, vier clubs die zich al eerder schuldig maakten aan match fixing.

Dit is niet het eerste geval van match fixing in de Italiaanse competities. Eerder berichtten we al over Chievo – Catania, Frosinone – Modena  en meest recent Piacenza – Vicenza & Cagliari – Udinese.

About Gino van Montfort

Gino is hoofdredacteur en mede-oprichter van Catenaccio. Hij is al van kinds af aan voor Feyenoord, maar laat in zijn artikelen vooral een merkwaardige interesse zien in clubs, spelers en verhalen uit Zuid-Amerika. Oh, en nu Feyenoord het wat minder doet, hoor je hem vooral over zijn andere grote liefde: Real Madrid. Volg Gino op Twitter | Meer artikelen van Gino