Calciopoli: Mea culpa, toch een leugen?

Goed, vooropgesteld: we zaten fout. Goed fout. Mea culpa. Mea maxima culpa.

Slechts één van de drie wedstrijden waarvan de uitslag klopte, Frosinone – Modena. Maar let wel, het scenario was er in Vicenza, dat is één ding dat zeker is. Ze kregen zelfs de hulp van de scheids.

Crotone kwam namelijk net voor rust op voorsprong, net zoals Chievo zondag net na rust op voorsprong kwam. Daarna werd het eenrichtingsverkeer naar de goal van Crotone, zoals ook zondag gebeurde. De uitploeg kwam zelfs met 10 man te staan, door een rode kaart in de 78e minuut. Maar de thuisploeg kon niet scoren, en kreeg nog een goal tegen. 0-2.

De goal werd gescoord door Antonio Zito, een jongeman uit Napels. Het zou zwak van ons zijn om dan een link met de Napolitaanse maffia te leggen, dus dat doen we bij deze niet.

Gallipoli – Triestina werd overigens 2-1 voor de thuisploeg, die ondanks financiële malaise en bestuurlijke crisis, plus het gemis van een heel aantal spelers door blessures en schorsingen, toch wist te winnen van de bezoekers.

Nogmaals, mea culpa. We blijven echter bij het standpunt dat de wedstrijd van zondag tussen Chievo en Catania wel afgesproken was. Dat scenario was te ideaal.

Nu is het wachten op de beelden..

About Gino van Montfort

Gino is hoofdredacteur en mede-oprichter van Catenaccio. Hij is al van kinds af aan voor Feyenoord, maar laat in zijn artikelen vooral een merkwaardige interesse zien in clubs, spelers en verhalen uit Zuid-Amerika. Oh, en nu Feyenoord het wat minder doet, hoor je hem vooral over zijn andere grote liefde: Real Madrid. Volg Gino op Twitter | Meer artikelen van Gino