Been moet Engelaar halen

Sinds Leo Beenhakker en Mario Been toegezegd hebben naar de Kuip te gaan komen zingen vele namen rond in de Kuip. Vooral vele spelers van NEC worden in verband gebracht met Feyenoord. Of ze nou Daniel Fernandez of Youssef El-Akchaoui heten, allen kunnen ze volgens de media verhuizen naar Feyenoord. El-Akchaoui zou echter al te duur zijn voor de Rotterdamse club en dat is natuurlijk een schrijnend probleem. Investeren in een speler die een waarde vertegenwoordigd is echter altijd renderend. Daarom moet Feyenoord nu heel helder zijn en de man halen die al zijn hele leven lonkt naar een basisplaats in de Kuip: Orlando Engelaar.

engelaar_760141b

Vele Feyenoorders zullen misschien hun twijfels hebben bij deze wat traag ogende middenvelder, maar hij heeft bij FC Twente aangetoond een geweldig middenrif te vormen met El Ahmadi. Laat deze El Ahmadi nou net bij Feyenoord spelen en als Engelaar naar de Kuip gehaald wordt, dan wordt het gouden duo van FC Twente eindelijk herenigd. Daarnaast hebben velen twijfels bij de handelingssnelheid van Engelaar, maar hij oogt vooral traag omdat hij gewoon erg lang is. Als Engelaar zo’n twintig centimeter kleiner was geweest, dan had waarschijnlijk nooit iemand een opmerking gemaakt over zijn handelingssnelheid. Voor de Eredivisie is zijn handelingssnelheid sowieso niet te laag. Op topniveau kan hij misschien net wat te kort komen, maar Feyenoord speelt al jaren niet meer op topniveau. De grootste vraag is misschien wel niet of Engelaar goed genoeg is voor Feyenoord, maar of Feyenoord goed genoeg is voor Engelaar. Wil Engelaar überhaupt wel terug naar zijn oude club? Ik denk van wel. Hij heeft er nooit een geheim  van gemaakt dat Feyenoord zijn droomclub en dat El Ahmadi ook bij Feyenoord speelt is nog een bijkomend voordeel. Met de kennis, kunde en ambitie van Been en Beenhakker erbij wordt Feyenoord gewoon een erg aantrekkelijke club voor Engelaar. Zijn salaris hoeft ook geen struikelblok te zijn, want als Engelaar terug wil keren in het Nederlands elftal, weet hij dat hij een stapje terug moet doen om er later weer twee vooruit te kunnen zetten.

Komt Engelaar voor in de plannen van Been?

Komt Engelaar voor in de plannen van Been?

Met de komst van Engelaar zullen natuurlijk niet meteen alle problemen opgelost zijn bij Feyenoord, maar de rust op het middenveld zou wel terug kunnen keren. Ook maakt de komst van Engelaar een vertrek van Landzaat mogelijk, die met zijn salaris erg op de loonkosten drukt. Als dan één schaap over de dam is, Engelaar, kan Feyenoord de selectie verder uit gaan bouwen en vernieuwen. Met een as met daarin een weer fitte Vlaar, Bahia of Hofland; El Ahmadi en Engelaar, De Guzman en Makaay kan Feyenoord eindelijk weer serieus meedraaien in de subtop. Als dan een jaar lang weer gepresteerd is, kan Feyenoord weer omhoog kijken en kunnen nieuwe spelers aangetrokken worden. Been en Beenhakker moeten dus gewoon niet lang nadenken en meteen een telefoontje richting Schalke04 plegen, want voor je het weet zit Engelaar bij PSV en krijgen ze nog jarenlang te horen dat ze toen die Engelaar naar Feyenoord hadden moeten halen.

About Pieter Zwart

Pieter is naast eindredacteur bij Catenaccio ook bureauredacteur bij Voetbal International. Hij is al vanaf het begin betrokken bij Catenaccio. Pieter richt zich vooral op financiële en tactische analyses, maar schrijft ook andere onderzoeksartikelen. Volg Pieter op Twitter | Meer artikelen van Pieter