Barcelona en de dames van plezier

FC Barcelona wist zaterdagavond een vitaal punt te pakken bij Valencia. De Catalanen hadden het in de sinaasappelstad erg lastig, maar kregen door een raak schot van Thierry Henry toch een gelijkspel in de schoot geworpen. Eto’o en Messi leken een offday te hebben. Wie dat niet had? Andrés Iniesta.

iniesta

De creatieve middenvelder mocht in plaats van Henry op de linksbuitenpositie acteren en deed dat naar behoren. Zo zorgde hij met een fraai staaltje voetenwerk voor de assist op de 0-1 van Lionel Messi en was hij veruit de gevaarlijkste man bij de bezoekers. Iniesta zette hiermee zijn vorm van de afgelopen maand door, een vorm waarmee hij tot de beste spelers van dit moment gerekend moet worden.

Het had weinig gescheeld of Iniesta had nu niet in het blaugrana gespeeld, maar in het maagdelijk wit van Real Madrid. De jonge Andrés kon namelijk op zijn twaalfde een jeugdcontract tekenen in de hoofdstad. Toen zijn ouders er echter achterkwamen dat het toenmalige trainingscomplex van de Koninklijke naast een bordeel lag, verbraken zij het contact met de club en boden hun zoon aan bij FC Barcelona. De rest van de carrière van de bleke middenvelder mag inmiddels bekend zijn.

Nadat hij met de Spaanse equipe de Europese titel won in de zomer, is hij nu uit op verdere glorie. Zijn club zal echter alle zeilen bij moeten zetten om niet zonder prijzen te eindigen, aangezien het drukke programma vol met toppers zit, waaronder de bekerfinale, en daar tussendoor nog de tweekamp met Chelsea komt. Wellicht dat Andrés er persoonlijk voor kan zorgen dat Barcelona in euforie ontsteekt.

About Gino van Montfort

Gino is hoofdredacteur en mede-oprichter van Catenaccio. Hij is al van kinds af aan voor Feyenoord, maar laat in zijn artikelen vooral een merkwaardige interesse zien in clubs, spelers en verhalen uit Zuid-Amerika. Oh, en nu Feyenoord het wat minder doet, hoor je hem vooral over zijn andere grote liefde: Real Madrid. Volg Gino op Twitter | Meer artikelen van Gino