Arbiter schenkt Cercle zege in stadsderby

Het was een enerverend avondje in het Jan Breydelstadion. De eerste Brugse stadsderby van het seizoen werd een prooi voor thuisploeg Cercle, nadat het rivaal Club met 3-1 aan de kant schoof. Dit mocht Club zich deels zelf aanrekenen, maar deels lag het ook aan scheidsrechter Nzolo. De leidsman verzuimde om bij een 1-1 stand de bal tot tweemaal toe op de stip te leggen, en gaf in plaats daarvan Club-spits Perisic zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. De numerieke meerderheid werd door Cercle meteen benut, waardoor de overwinning geen moment meer in gevaar kwam.

evens

Er waren echter meer zaken, waarover in België nog lang nagesproken zal worden. Zo was er het uitbundige juichen van Cercle-speler Bernt Evens, die zijn ex-ploeg Club Brugge nog eens extra pijnigde door de 3-1 binnen te koppen. Evens moet bij Club tot op het bot geraakt zijn door de manier waarop ze met hem omgesprongen zijn, zo was uit zijn emoties af te lezen. Hij jutte het thuispubliek in de blessuretijd nog eens flink op met woeste kreten en wilde armgebaren. Natuurlijk konden die dit, net als coach Bob Peeters, erg waarderen.

Dan was er nog Dorge Kouemaha, de Kameroenese spits van Club. Hij had duidelijk niet zijn wedstrijd. Wat hij ook probeerde, niets ging er goed. In een uiterste poging om nog bij de bal te komen, haalde hij eerst een verdediger van Cercle neer, om vervolgens de aanstormende Hans Cornelis (toevallig ook ex-Club) een kopstoot te geven. Het mag een wonder heten dat Cornelis niks aan de aanvaring overhield.

Cercle vierde de derbyoverwinning (de vierde sinds de Tweede Wereldoorlog) als een kampioenschap, compleet met sjaaltjes, ereronde en uitzinnige supporters. Club Brugge werd door de nederlaag nog dieper in de zorgen gedrukt. Wanneer deze vorm ook op Europees niveau wordt getoond, dan zal het snel gedaan zijn met de Brugse hoop. Gelukkig hebben ze dan een betere scheidsrechter.

Bekijk de samenvatting hieronder.

About Gino van Montfort

Gino is hoofdredacteur en mede-oprichter van Catenaccio. Hij is al van kinds af aan voor Feyenoord, maar laat in zijn artikelen vooral een merkwaardige interesse zien in clubs, spelers en verhalen uit Zuid-Amerika. Oh, en nu Feyenoord het wat minder doet, hoor je hem vooral over zijn andere grote liefde: Real Madrid. Volg Gino op Twitter | Meer artikelen van Gino