André Ooijer heeft het gehad

Iedereen kent het spotje inmiddels. Verschillende Eredivisie-spelers en -coaches proberen de televisiekijker te betoveren met de diepgaande tekst ‘Ik heb het!’, dit alles in opdracht van Eredivisie Live.

toivonen-heeft-het
Ook Ola Toivonen heeft het, weliswaar op zijn Zweeds. De blonde spits heeft sinds zijn komst naar PSV ook alle reden om het te hebben, uitzonderingen daargelaten. Dit in tegenstelling tot zijn ploeggenoot André Ooijer.

Het zou me niet verbazen als Ooijer de betaalzender in de loop van het seizoen gaat boycotten. André is nog gewend aan Studio Sport op zondag, samenvattingen waar vooral doelpunten en randzaken de boventoon voeren. En eerlijk is eerlijk, je betrapt de routinier tijdens zo’n samenvatting niet snel op een foutje.

Dankzij Eredivisie Live kan echter heel Nederland, tegen betaling, meegenieten van het gestuntel van de international. De André Ooijer die drie jaar geleden een transfer naar de Premier League afdwong met zijn onmiskenbare verdedigende kwaliteiten en zijn imposante rushes naar voren, is helaas niet meer. De André Ooijer van nu probeert zijn gebrek aan kwaliteit te compenseren met een aantal belachelijke overtredingen en een irritante houding tegenover zowel de scheidsrechter als zijn tegenstander.

ooijer-suarez
Het zou ons eigenlijk een biet moeten zijn. Dat de technische leiding in Eindhoven deze gok wilde nemen, vind ik een mooi gebaar naar de 35-jarige Ooijer, maar niet meer dan dat. Er is echter nog niemand opgestaan om de plek in Oranje van André over te nemen. Dat baart me wél zorgen. Het is te hopen dat neo-international Glenn Loovens zich wonderbaarlijk gaat ontwikkelen dit seizoen, want André Ooijer heeft het niet. André Ooijer heeft het gehad.

About Bas