Ancelotti belooft Afrika Essien

Carlo Ancelotti is mijn man van de week. Hij heeft Afrika beloofd dat de Ghanese middenvelder Michael Essien op tijd fit is voor de Afrika Cup.

essien

Essien mag van Ancelotti gewoon afreizen naar de Afrika Cup

De afgelopen weken is er weer flink gemord door verschillende trainers van Europese clubs die in januari noodgedwongen hun Afrikaanse internationals moeten afstaan voor de Afrika Cup. Barcelona doet er onder het mom van een blessure nu zelfs alles aan om Seydou Keita te bewegen om niet af te reizen naar Angola.

Toegegeven, het is ook niet fijn om direct na de winterstop een aantal cruciale spelers te moeten missen. In die zin kan ik me klagende coaches ook wel weer een beetje voorstellen. En het is natuurlijk ook raar dat de Afrika Cup in januari en niet in juni wordt gespeeld zoals vrijwel alle andere grote toernooien. Of desnoods tijdens en niet direct na de winterstop.

Chelsea
Maar mijn man van de week is Chelsea-trainer Carlo Ancelotti. Chelsea moet nogal een aderlating ondergaan door het vertrek van belangrijke spelers als Didier Drogba, Michael Essien, Salomon Kalou en John Obi Mikel. Eerst zei Ancelotti al dat hij dit vertrek niet gaat opvangen met paniekaankopen, maar jonge spelers de kans geeft om zich te bewijzen.

En verder had Ancelotti, net als zijn Barcelona-collega Guardiola nu met Keita probeert, eveneens een uitgelezen kans om zijn sleutelspeler Michael Essien over te halen om niet naar de Afrika Cup te gaan. Essien kampt namelijk al sinds 8 december met een hamstringblessure en het zal zeker nog een week duren voordat hij helemaal hersteld is.

Clubbelangen
Maar nee, Ancelotti hoor je niet klagen. Hij weet hoe belangrijk de Afrika Cup is voor de Afrikanen en stijgt boven zijn clubbelangen uit. Want wat heeft Ancelotti vandaag op de website van Chelsea geschreven? Hij heeft de voetbalfans in Afrika ‘beloofd’ dat Michael Essien op tijd fit is voor de Afrika Cup. Meneer Ancelotti, u bent een meneer van Grote Klasse. Want alleen echte toptrainers doen zoiets.

Dit artikel is oorspronkelijk geplaatst op roadto2010.nl

About Marc Broere