Als zijn haar maar goed zit

Als groot voetbal fan kan ik mij dood ergeren aan spelers die het belangrijker vinden of hun haren goed zitten dan dat het voetballen zo goed gaat. Als Football United houden wij van karakter. Maar de speler waar ik over ga vertellen heeft geen karakter. Of eigenlijk wel karakter maar niet zoals ik het wil zien. De man waar ik een haat tegen begin te koesteren heet Graziano Pellè. Inderdaad, één van de weinige miskopen die AZ in de laatste jaren heeft gedaan.

geblesseerde_pell___865157b

Laatst zag ik een meisje met een AZ shirt. Natuurlijk hartstikke leuk, maar toen ik zag dat ze een Graziano Pellè  shirt aan had vond ik het al een stuk minder…. Meteen dacht ik aan zijn slechte voetbaleigenschappen. Ligt het aan zijn instelling? Onze Italiaan zit natuurlijk wel liever in een restaurant in Bergen dan zich kapot lopen op een training van AZ. Tegenwoordig is Graziano dan ook een heuse verschijning in zijn witte BMW. Standaard zit er een nieuw vriendinnetje in! Natuurlijk gaan ze dan winkelen, en Graziano koopt de duurste dingen voor zijn meisje. Dit beweerd in onder andere één van zijn ex-vriendinnetjes.

SPORT SOCCER WORLD YOUTH CHAMPIONSHIP

Pellè vind dat hij erg goed kan dansen. Hij zou wel eens mee willen doen met Dancing with the Stars. Jammer genoeg is Graziano nog geen star en moet hij toch echt voetballen en niet dansen. Waar ik in de eerste wedstrijden nog volhield dat het om aanpassingsproblemen ging wist mijn buurman in het AZ stadion het al zeker. Graziano kon volgens hem niet voetballen. Vooral de passing van zijn kant was dramatisch. Soms speelde hij ze te hard in de voeten en dan weer veels te zacht.

Ook VI begon al snel met een vijf als standaardcijfer voor Graziano Pellè. Technisch zou hij een soort speler als Zlatan zijn. Jammer genoeg heeft hij ook die belofte nog niet waar gemaakt. Het ergste moet nog komen, Graziano kan niet scoren. Slechts zes keer wist Graziano te scoren in twee seizoenen. Belabberde cijfers voor een spits. Toch houd de technische staf vertrouwen in Pellè. Hij zou namelijk een goed aanspeelpunt zijn. Hierover kan ik kort zijn, om maar met de woorden van mijn buurman te spreken: “koppen kan hij ook al niet”. Toch moet er ergens talent zitten want bij het Italiaanse jeugd elftal deed hij het altijd ontzettend goed. Kijk maar naar deze penalty van hem bijvoorbeeld.

En over het gebrek aan karakter gesproken, Pellè wat doe je nu?

Ik ben benieuwd of Pellè er nog wat van maakt bij AZ. Ik denk niet dat het gaat lukken. Sterker nog, zoals hij nu speelt bij AZ is hij voor geen enkele Eredivisieclub bruikbaar. Haalt Graziano Pellè ooit nog zijn niveau van het Italiaanse jeugd elftal? Of overschat hij zichzelf en haalt hij nooit de top? We zullen het de komende seizoenen zien…

About Jasper