Als Arnautovic niet terugkeert

Als Arnautovic niet terugkeert…

dan is hij voor Munsterman persona non grata. Onze president zei het in maart, en dus is het waar. Ach ja…

De blik in Marko’s ogen op tv, en hij vertelde het meteen. Als jeugdspeler droomde hij nooit over ons eerste. Wel over combinaties met Zidane en de Ballon d’Or. Voor meneer was het duidelijk. Het Bernabéu wordt het toneel, met San Siro als tussenstop, en Stadion Ernst Happel voor de interlands. Na zijn twaalf goals en de winnende versus Marseille is hij immers bepalend. Dat beaamt Balotelli zelfs.

arnautovic

Een paar jaar geleden sprak ik met een oud jeugdkeeper over het fenomeen van trainingscomplex Hengelo. “Die veelscorende jeugdspits? Die redt het niet. Arrogant, omhooggevallen, en hij speelt niet samen” of te wel: een klootzak, dus dat wordt niets. Wijze woorden, maar niet de waarheid. De aanvaller debuteerde namelijk bij Internazionale als speler van de Europese top, en de doelman werd buiten het voetbal een vent. Andersom voelt beter, maar het lot dacht anders en het leven gaat door.

Toen Arnautovic vorig seizoen het vizier omgooide, moest ik hier even aan terugdenken. Zaakwaarnemer Rob Groener vertelde immers dat absolute topclubs hem wilden, en ondanks de voetblessure, snapte ik precies waarom. Marko is iemand die echt overtuigt is van zijn kwaliteiten, en dat is wat je nodig hebt, in de absolute top, maar helaas. Chelsea bedacht zich, en met nog een kleine maand te gaan tot seizoen 2009/2010, moest de ongepolijste aanvaller weer geduldig knokken in Enschede. Miljardairs kopen namelijk alleen het beste, en krasjes zitten daar niet op. Geen Premier League voor Marko, het was niet anders, en dus dacht ik opnieuw terug. Want met het ideaal van Koninklijk niveau sinds de puberjaren in de kop, leek het getouwtrek tussen clubpresidenten, media, en onderhandelaars uit te draaien op een groot voetbalverlies. “Niet zeuren, opnieuw bewijzen, en gaan!” denk je dan nog, maar als voetbalkenner weet je beter, en besef je: “Hij gaat straks richting arbitrage, het FC Twente kwalijk nemen, en ons als fans niet bedanken”. Maar gelukkig bleef het bij dat laatste, want voor Arnautovic’ zegen, bleken de Nerazzuri welwillend en onze voorzitter inventief, vertrok Marko en bleven wij fans teleurgesteld achter.

Erg jammer, want sindsdien mis ik de speler zoals ik van Nistelrooij zal gaan missen op het WK, maar over enkele weken is dat niet meer nodig, want onze absolute vedette word teruggestuurd vanuit Milaan! Stoch – Arnautovic – Ruiz; wie had dat ooit in een Arke shirt in Nou Camp verwacht, maar helaas gaat dat niets worden, want wat het karakter zo groot maakt, verpest ook een tweede samenwerking voordat het kan ontstaan. Helaas. Pijnlijk. Maar het is niet anders, na ons kampioenschap waarin geen enkel ego er bovenuit stak.

About Marco