Ajax – Real Madrid volgens Twitter

Als experiment presenteren wij vandaag de wedstrijd Ajax – Real Madrid van minuut tot minuut… aan de hand van niets anders dan tweets! Gedurende de hele wedstrijd hebben we gemeten hoeveel er over Ajax – Real Madrid wordt gesproken en dat gevisualiseerd in een grafiek.

Het resultaat is, zoals je zou verwachten, dat de gebeurtenissen rondom de wedstrijd rechtstreeks terug te zien zijn in de activiteit op Twitter. De frustratie na de afgekeurde goals en de doelpunten van Madrid zijn duidelijk zichtbaar als grote pieken. Waarschijnlijk drong het nieuws vanuit Zagreb in de tweede helft door, waardoor ook enkele pieken werden veroorzaakt.

De grafiek toont de toename, afname en pieken van tweets over Ajax – Real Madrid voor, tijdens en na de wedstrijd. Waarschijnlijk is er sprake van een kleine vertraging, waardoor sommige evenementen pas na enkele minuten in de grafiek zichtbaar zijn. 

Mocht je nog pieken in de grafiek zien die onvoldoende zijn toegelicht, laat dan in een reactie op dit artikel weten wat je denkt dat die piek betekent. De gegevens en grafiek zijn gemaakt door Martijn Weghorst. Hij is op dit moment aan het experimenten hoe we Twitter op een leuke manier in kunnen zetten om wedstrijden te visualiseren. Ideeën? Laat het weten!

About Thomas Boeschoten

Thomas is uitgever van Catenaccio. Volg Thomas op Twitter | Meer artikelen van Thomas